2014. július 17., csütörtök

2. fejezet

Drága Olvasóim!
Hihetetlenül jó érzés fogott el, mikor megláttam, hogy már 20 feliratkozott olvasóm van! Köszönöm a véleményeket is, és a chat-ben írt jó szavakért. Reménykedem abban, hogy a továbbiakban is tetszeni fog a történetem.
Ami pedig a múltheti kihagyást illeti, elnézéseteket kérem, de nem várt dolog jött közbe, így nem tudtam hozni. Az időzítés meg sohasem akart összejönni. Mindegy is... remélem tetszeni fog a fejezet! <3
Adelaide Owens

Hétfőn már elkezdődik a munkám, és mindenki azt gondolja, hogy emiatt vagyok itt. Ez egy ok csak a sok közül, amiért szerettem volna Ausztráliába jönni. Természetesen a legnagyobb ok Luke Hemmings, de erről nem sokan tudnak - úgy, ahogy a kapcsolatunkról sem.
Az épület nem hasonlít egyetlen londoni épületre sem. A falak fából készültek, az asztalnál ülő vendégek között pedig jár a hideg szellő, de nem igazán törődnek azzal. A bejáratnál rózsákat futtattak fel, én pedig ott várok arra, hogy megérkezzen valaki, és útba igazítson engem. Már éppen azon gondolkozom, hogy biztosan elfeledkeztek rólam, mikor egy lány sietősen odarohant hozzám.
- Tia White. Te bizonyára Emma vagy. Üdvözöllek - fog velem kezet, miközben lehadarja. Nem sok kell hozzá, hogy ne értsem meg a nevét. Hosszú, hullámos haja gesztenyebarna, melyet lazán összefogott, így néhány tincs akaratlanul is kilógott. Mosolya, mintha csak a természetes arcvonása lenne, de tudom, hogy egy pincérnek szinte mindig mosolyognia kell - gondolom berögződött mozdulat. Intett a fejével, hogy kövessem, és az asztalok között gyorsan szedem a lábaimat. Olyannyira gyorsan megy a társam, hogy majdnem elveszítem, mikor bemegy a konyhába, az ajtó pedig majdnem becsukódik előttem. Gyorsan besurranok a csukódó ajtón, mely a közeledésemre kinyitódott. Tia sípot formál a kezével, mikor mellé lépek, majd fúj egyet. A fülem megfájdul, de nem mutatom ki nehogy rossz benyomást keltsek. Minden dolgozó a konyhában felfigyel a füttyentésre, és egy pillanatra abbahagyják, amit eddig tettek.
- Ő itt Emma, aki a program keretén belül van itt. Pincérkedni fog, úgyhogy mostantól ő is teljes tag! - mutat be a munkatársaimnak, majd visszafordulnak, és folytatják a munkát. Tia megdob egy pincér viseleti ruhával, majd a kezembe ad egy lapot, aminek a tetején ez áll: Ausztrália-Anglia diákmunka lehetőségek - szabályok a programban résztvevőknek.
- Ezt a pár oldalt olvasd el, aztán kezdheted is! - mosolyog, majd megpaskolja a hátam, és tovább siet a dolgára, ezzel magamra hagyva. Leülök az egyik székre a konyhában, majd elolvasom a szabályokat.

Este hat órakor, mikor a legtöbben vannak az étteremben, már el is felejtem, hogy reggel kezdtem az egészet. Mikor felveszem a rendelést, és megtanulok gyorsan írni, érzem a vendégeken az ausztrál akcentust, és nem sok kell, hogy mindig Luke jusson eszembe.
- Emma! - szól utánam sietősen társam, kivel nap közben néha beszélgettünk, és adott tanácsokat, hogy mit, hogyan csinálhatok. A szinte futásnak megfelelő gyaloglást már megszoktam a pár óra alatt, és furcsa is volt, mikor leálltam, hogy bevárjam Tiát. - Mára végeztél. Szép munka volt! - dicsér meg, mire nekem egy fáradt mosolyra futja. Leül a pult menti magas székre, majd egy mellette lévőre mutat, hogy foglaljak helyet. Megteszem, és hirtelen olyan jól esik az ülés, hogy el tudnám ezt fogadni máskor is. Vesz két üdítőt nekünk, majd felém fordul, amitől kikószáló, barna hajtincsei meglobbannak.
- Amúgy miért jöttél? - kérdezi meg kíváncsian felvonva a szemöldökét, mire én sóhajtok egyet. Erre a barna hajú gazdája testével felém fordul, és látom rajta, hogy várja a választ, melyet nem szívesen mondanék el.
- Nem fogsz normálisnak gondolni, ha elmondom - kerülöm el a választ, majd iszok az üdítőből, amit kapok. A jeges ital most nem esik olyan jól, tekintve, hogy nyárból mentem át télbe egyik napról a másikra. De mivel a beszélgetések miatt kiszáradtam, így kellett valami, amivel ezt ellensúlyozzam.
- Azért próbáljuk ki - biztat a lány, bár szerintem csak a kíváncsiság hajtja. Megigazítja már egészen kócos haját, miközben végig rám figyel. A pultos srác körülöttünk legyeskedik, de szerintem túlságosan el van foglalva ahhoz, hogy hallgatózzon.
- Pasi miatt - válaszolok azért mégis halkabban, mire Tia halványan elneveti magát. Megfogja saját poharát, majd iszik belőle pár kortyot. Mosolya arról árulkodik, mintha tudná, hogy mi is fog ezután következni, mintha már tapasztalt volna ő is ilyet. Tudni sohasem tudhatjuk.
- Tényleg nem vagy normális - ad igazat nekem, mire én is elnevetem magam.

Mikor megyek az ideiglenes otthonom felé, már szorosan húzom magamon a pulóveremet, mert az időjárás lehűlt, és nem számítottam rá reggel, hogy ennyire hűvös lesz. Bár az igaz, hogy holnapra vihart jósolnak, de a nap elején még egy felhő sem takarja az eget. Szorosan összehúzom magam, majd az otthonom felé veszem az irányt. A ház csak pár utcányira van a munkahelyemtől, így még csak tömegközlekedést sem kell használnom.
A nap már nem süt olyan ragyogóan, néhány szürkés felhő takarja az eget. A telefonom rezegni kezd a táskámban, ami aztán végül a kezemen köt ki pár pillanattal később. Azt írja, új üzenet érkezett. Luke-tól.
Idegesen nyitom fel az üzenetet, majd olvasni kezdem a tartalmát: Jól vagyok. Remélem te is, jó éjt. xx Luke.
Meglepődésemben meg is állok az út közepén, és tátott szájjal még háromszor elolvasom... hogy biztosan jól látok-e. Talán fél éve még minden nap küldtünk egymásnak ilyen üzeneteket. Ugyanis megbeszéltük, hogy ha másra nem futja, legalább ezt megtesszük egymásért.
VMiután újra gyalogolni kezdek, és összeszedem magam, visszaírok neki, amiben ez áll: Jól sikerült az első napom. Örülök, hogy jól vagy. xx Emma. Tudom, hogy kérhetetlenül hülyeség az, hogy azon gondolkozom, xoxo-t vagy xx-et írjak, de mégis fontosnak tartom. Viszont úgy gondolom, mégis inkább azt írom, amit a másik is.
Visszacsúsztatom a mobilom a válltáskám egy zsebébe, majd gyorsabban folytatom az utat. Ráfordulok az utcánkra, ahol már megcsapott a fák illata, melyek a járda szélén nődögéltek. A fújdogáló szél a házaktól kevésbé fúj engem, de így utólag nem is bánom. A telefonom ismét rezeg, és erre már gyorsabban kikapom a telefont, és dübörgő szívvel olvastam azt.
Hol dolgozol? Hátha lesz alkalmunk találkozni :))
A képernyőn álló üzenet elolvasása után mérhetetlen boldogság töltötte el a szívem, a mosolyom pedig akárhogy is vissza akartam fojtani, nem jött össze. Zavartan a szám elé raktam a kezem, mintha azzal nem látszana, hogy vigyorgok, mint egy tejbe tök. Valójában senki sem kószálódik az utcán, viszont rendkívül magánügynek tartom azt, ami kettőnk között zajlik.
Swell Restaurant, Bronte út 465. Valószínűleg ott találsz meg a legkönnyebben :-D Nem, ez mégsem jó, gondoltam magamban, és kitöröltem a második felét, mert azt túl nyomulósnak tartottam. Miután ezt tisztáztam magammal, elküldtem egy igen szegényes választ, de nem tudtam, hogy írhatnék.
Swell Étterem egy étteremlánc tagja, így a városban több is van belőle. A programnak köszönhetően idetévedt diákok ezekben lettek elszórva. Egy volt fiú osztálytársam is jött, akivel egy házban, mégis két különálló lakrészben élünk.
Mennem kell. Próbánk van. Még látjuk egymást xL. Utóbbiban azért reménykedem, bár jól is esik. hogy lényegében azt mondta, találkozunk még. Gondolkodom egy esetleges válaszon, de aztán amellett döntök, hogy nem válaszolok. Így is tudom, hogy a telefonja már valószínűleg a kanapéba süllyedt, mert a próba már elkezdődött. Ebben már tapasztalt vagyok.

6 megjegyzés:

  1. Drága Adelaide!

    Azt hiszem, ez az egyik történet most, aminek a legjobban várom a folytatását, ugyanis már múlt héten alig vártam, hogy olvashattam ezt, és most már alig várom a 3. fejezetet! Eltekintve a szóismétlésektől remek volt a rész. Gördülékeny, és olvastatta magát. Egyedül talán a meló utáni Tiával való beszélgetés egyenességében éreztem erőltetettséget, egyébként az ő karakterét nagyon megkedveltem már ennyi idő alatt is. Egy energetikus, tapasztalt leányzó segítsége jól fog jönni Emmának. Természetesen a hazafelé út tetszett a legjobban és az az aranyos sms Luke-tól! Megértem Emma miért volt olyan bizonytalan a válasszal, hogy mit és hogyan írjon, én sem tudok egészen kiigazodi a fiún. Most akkor ő mit gondol hányadán állnak? Ő is olyan bizonytalan, mint a lány? Csak szórakozik vagy komolyan nem mer komolyabban lépni? Ó, annyi kérdésem van, és már várom, hogy mi fog történni a következő fejezetben!

    Ölel, FantasyGirl

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves FantasyGirl!

      Hú... nagyon örülök, hogy így várod a fejezeteket :)) Nem tudom, mivel érhettem el ezt, de azért tényleg örülök :))
      A hazafelé sms nem volt a terveim között, de jött, és nem állítottam meg. Így utólag visszanézve, még az is a legjobb része a fejezetnek. És mivel nem akarom unalmassá tenni a történetet, ezért el kell szórni ilyen apróságokat. És ezek a kérdések természetesen a lányban is megvannak.
      Szóismétlések? Észre sem veszem őket, pedig átolvasom. Szeretnék ebből "kinőni", de egyszerűen nem veszem észre :s
      Köszönöm a véleményed <3
      Ölel,
      Addy Owens

      Törlés
  2. Tegnap találtam csak rá a blogra, és őszintén szólva azt kell mondjam, imádom! Kevés magyar blogot olvasok, a java része igénytelenül van megírva, de ez messze kitűnik a tömegből. Élvezet olvasni, és nem a valóságtól elrugaszkodott mesevilágban járunk, hanem a realitás szintjén, mintha tényleg abban a helyzetben lenne mindegyikünk, hogy azért megyünk Ausztráliába, hogy lássuk a barátunkat, aki történetesen Luke Hemmings :)
    Szó ami szó, nagyon sok sikert kívánok neked és a történetnek, mert Ez a blog az, ami megérdemli a figyelmet. Nagyon tehetséges író vagy, csak így tovább! :)

    xx, Co.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Commenira!
      Hihetetlenül megleptél a kommenteddel, hiszen nem számítottam rá, hogy ennyire jónak tart bárki. Messze kitűnik a tömegből...ilyet sem kaptam még, és dicsérő szavaid nagyon jól esnek! Bár sohasem tudtam mit mondjak ezekre. Köszönöm? Igen, talán az lenne most a legmegfelelőbb :))
      Még egyszer köszönöm. Remélem, a továbbiakban is tetszeni fog! <3
      Addy Owens

      Törlés
  3. Drága Adelaide!

    Micsoda fejezet volt! :) Ha egy mondatba kéne összefoglalnom az érzéseimet, akkor ezt mondanám, ugyanis egyszerűen annyira vártam már, hogy folytatása legyen, mert vártam, hogy Luke felbukkanjon vagy felhívja, hogy nézte a laptop képernyőjét, és szinte csodálkoztam, amikor láttam, hogy nincs több. Sebaj, így a következőt már még jobban várom! :)
    Értem, hogy a karakterek egyre jobban kezdenekk megnyílni egymás felé, újra, és ez szerintem nagyon jó jel. Ezt az SMS küldözgetést nagyon aranyosnak találtam, és az, hogy őket a "régi időkre" emlékeztette, az szerintem még aranyosabb volt. Szurkolok nekik, és remélem, hogy sikerül együtt maradniuk, vagy jelen esetben újra egymásra találniuk! ;)
    Örültem továbbá ebben a fejezetben annak is, hogy többet tudtunk meg arról, hogy a lány mit fog itt csinálni, kivel jött idő, hogyan is működik ez a projekt. Bár azért a Luke-os részeket érthető okokból jobban szerettem, ez is fontos volt a történet szempontjából! :)
    Már nagyon várom a következő fejezetet, és sok sikert kívánok hozzá! <3 Csak így tovább! <3

    With love,
    Miss Sunshine

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Miss Sunshine!

      Húha! Pedig nem is hittem volna, hogy ez a fejezet ennyi embernek be fog jönni. Azt hittem, hogy ez csak ilyen felvezető lesz, de ezek szerint tetszik többeknek :) És ennek én nagyon örülök :DD
      Az SMS csak úgy magától jött, bár nem tudom, mennyire sikerült átadni az érzelmeket. De remélem, igen :)) A projektre mindenképp ki szerettem volna térni, ugyanis amiatt jött ide (na, jó... ezt mindannyian tudjuk, hogy nem), de egyértelműen a Luke-os rész volt a fő :))
      Mindjárt hozom is, köszönöm a véleményed! <3
      Addy Owens

      Törlés